Apple lancerer iOS til bilen

Apple har netop lanceret CarPlay, der skal gøre det lettere at bruge sin iPhone, mens man kører bil. Det skriver Re/code.

CarPlay er kort fortalt en avanceret udgave af AirPlay, og det giver brugeren adgang til at streame de data, som vedkommende har på sin iPhone, på bilens underholdnings-system. Via Siri kan man eksempelvis foretage opkald, aflytte telefonsvareren og få læst beskeder og notifikationer op, mens man kører.

Det er også muligt at få rutevejledning på bilens skærm via en integration med Maps, og på lydsiden giver Carplay mulighed for at bruge iTunes og forskellige tredjeparts-applikationer som Spotify på bilens instrumentbræt – eller man kan bede Siri om at sætte det ønskede nummer på.

»Iphone brugere vil altid have deres indhold ved fingerspidserne, og CarPlay lader brugeren benytte sin iPhone i bilen med minimal distrahering«, lyder det fra Greg Joswiak, der er VP hos Apple.

Apple oplyser, at man kan købe biler med CarPlay fra senere i 2014, og en række bilfabrikanter som BMW, Ford og Toyota har allerede meldt ud, at de vil inkludere CarPlay i fremtidige modeller. Det kræver i øvrigt iOS7 og en iPhone 5 eller nyere at bruge CarPlay.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>