Dørene åbnes til historisk hacker-sag

Politiet kan ikke længere udelukke presse og offentlighed fra retsmøderne i den hackersag, hvori en ung dansker sammen med svenske Gottfrid Svartholm Warg er sigtet for at have stjålet en stor mængde personfølsomme data fra CSCs mainframe.

Ifølge Politiken har Østre Landsret i en kendelse slået fast, at sagen nu har stået på i så lang tid, at åbne retsmøder ikke længere kan skade efterforskningen – hvad der hidtil har været argumentet for den totale mørklægning af forløbet.

Dermed holdes sagens første åbne retsmøde på onsdag, når de sigtedes varetægtsfængslinger udløber.

De to mænd er sigtet for at have stjålet oplysninger fra blandt andet kørekortregistret og Schengen-informationssystemet, ligesom de også hævdes at have stjålet passwords til 10.000 tjenestemænds e-mail-konti. Senest kom det frem at personfølsomme oplysninger om danskere er havnet på servere i udlandet i forbindelse med sagen.

Læs også: Nye beviser i dansk hacker-sag: Politiet beder om hjælp fra Australien

Strafferammen for de to mænds påståede forbrydelser går op til seks års fængsel, og de har begge nægtet sig skyldige i alle anklager.

Efterforskningen har kørt i næsten et år, og herhjemme har flere eksperter kritiseret, at man holder den unge dansker varetægtsfængslet i uforholdsmæssig lang tid – han har siddet inde i næsten 9 måneder.

Læs også: CSC-mistænkt dansker sidder varetægtsfængslet på syvende måned – uden anklageskrift

Gottfrid Svartholm Warg har siddet varetægtsfængslet i Danmark siden november 2013.

Version2 følger sagen og vil være til stede i retten på Onsdag.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>