Microsoft: Windows XP-brugerne skal til at bekymre sig for alvor

Efterhånden er det vel gået op for de fleste Windows XP-brugere, at deres styresystemer ikke bliver sikkerhedsopdateret efter den 8. april fra leverandøren Microsofts side.

Popup-advarsler direkte i Windows XP, utallige advarsler fra sikkerhedsbranchen og mediernes skriverier burde tilsammen have fået en eller flere alarmklokker til at ringe.

Alligevel myldrer brugerne ind på Windows XP.

Louise Harder, som produktchef for Windows hos Microsoft Danmark med ansvar for salg til større virksomheder, kommer det bag på Microsoft, at der stadig er op mod 30 procent af computerebrugerne i hele verden, der benytter Windows XP?

“Det er selvsagt et problem, at der fortsat er kunder, der er på Windows XP. Vi er derfor i dialog med vores erhvervskunder omkring, hvordan de hurtigst muligt kan skifte til en moderne og sikker platform som Windows 7 eller Windows 8.”

Kan smitte de andre
Hvis disse 30 procent får sikkerhedsproblemer med den snart ikke-opdaterede Windows XP, kan det ramme de resterende 70 procent med malware, store spammængder og deslige. Hvordan har Microsoft det med, at det er et af jeres produkter, der er skyld i en af årets største sikkerheds-risici trods advarsler og informationer fra jeres side?

“Vi ser med stor alvor på it-sikkerhed. Det er også derfor, at vi igennem lang tid har informeret om, at Windows XP har support-udløb den 8. april i år, og det fortsætter vi med, indtil alle er væk fra platformen.”

“Når det er sagt, så har vi ikke muligt for at tvinge folk over på en ny platform. Men vi giver dem information og vejledning, så de kan træffe et valg.”

En undersøgelse fra et sikkerhedsselskab med over 1.700 respondenter med Windows XP viser, at minimum 65 procent af de nuværende brugere vil beholde deres pc med den nuværende Windows XP og køre videre. Hvad tænker Microsoft om, at så mange vil fortsætte på Windows XP?

“Vi anbefaler på det kraftigste, at forbrugere, virksomheder og andre organisationer migrerer til en moderne og sikker platform som Windows 7 eller Windows 8.”

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>