NSA havde planer om botnet med millioner af inficerede pc’er

Den amerikanske efterretningstjeneste NSA arbejdede på at opbygge et netværk af pc’er, som var inficeret med spionprogrammer, som på forskellig vis kunne aflure brugeren. I første omgang benyttede NSA sig af spammails med malware, men måtte senere skifte taktik. Det skriver The Intercept på baggrund af dokumenter fra Edward Snowden.

NSA opererede med et stort netværk af aflytningspunkter på internettet, som kunne bruges til at følge en mistænkt persons færden på nettet. Den information kunne udnyttes til at udføre et såkaldt ‘man-on-the-side-angreb’.

Det kunne eksempelvis ske, når brugeren forsøgte at gå ind på Facebooks hjemmeside. Det kunne opdages af NSA’s overvågningssystem, og NSA kunne derfor forsøge at sende et svar til brugerens pc fra en falsk Facebook-server.

På den måde kunne der etableres en forbindelse mellem NSA’s server og brugerens pc, og den forbindelse kunne bruges til at forsøge at få installeret et spionprogram på pc’en.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>