Mobilsiderne bliver større – og langsommere

I løbet af det seneste år er størrelsen på en gennemsnitligt mobilside vokset med 24 procent. Det viser en opgørelse, som analysevirksomheden Digicure har lavet på baggrund af data fra http archive.

Den gennemsnitlige mobilside fylder altså nu 873 kilobyte, hvor tallet for et år siden var 702 kilobyte. Ifølge Jesper Helbrandt, der er direktør i Digicure, skyldes det blandt andet stigende brug af visuelle elementer og billeder – og det gør siderne langsommere.

»Mobile sites bruger blandt andet flere billeder end tidligere. Det gør siderne tungere og dermed langsommere, og det er problematisk,« udtaler han og henviser til, at det tager ti gange så lang tid at transportere data pr forespørgsel på en 3G-forbindelse som det gør på en fastnet ditto.

Derfor tilråder Jesper Helbrandt, at man bestræber sig på at gøre sit mobilsite så småt som muligt – eksempelvis ved at helt basalt at minimere mængden af indhold, ligesom han også påpeger, at man bør samle javascripts i så få filer som muligt, da det er noget af det, der fylder mest på mobilsider.

John G. Petersen, der er direktør hos meremobil.dk, støtter op om opfordringen til at gøre mobilsiderne mindre.

»Lang ventetid er lig med en dårligere brugeroplevelse. Af hensyn til brugerne bør virksomheder derfor gøre deres mobile sites så små som muligt,« udtaler siger John G. Petersen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>