Software skriver sportsreportager lige så godt som journalister

I USA har firmaet Automated Insight gennem et par år leveret sportsreportager af football- og basketball-kampe skrevet af software.

En undersøgelse foretaget blandt svenske studerende af Christer Clerwall fra Karlstads Universitet viser, at læserne stort set ikke er i stand til at skelne mellem korte sportsreportager skrevet af firmaets program eller sportsjournalister.

De mindre forskelle, der var i opfattelsen af, at journalisternes artikler var mere velskrevne og underholdende var på ingen måder signifikante, konnkluderer Christer Clerwall i sin artikel, der er offentliggjort i tidsskriftet Journalism Practice.

Der vil derfor være store besparelser at hente for aviser og nyhedsorganisationer ved at frembringe automatiseret indhold, mener han.

Robbie Allen, der har stiftet Automated Insight, forklarer i denne video, hvordan han mener, at man kan udnytte software til at menneskeliggøre Big Data – ikke kun inden for sport, men også inden for eksempelvis finansiering, ejendomsmarkedet og vejrudsigter

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>