Mozilla og Dell i konflikt om betaling for Firefox-installationer

Dell og Mozilla er raget uklar i et spørgsmål om økonomien i at distribuere Firefox. Eller rettere sagt hvor vidt der må være en økonomi i det.

Når man bestiller en computer via Dells britiske hjemmeside, så kan man vælge at få web-browseren Firefox installeret på forhånd mod at betale Dell et beløb svarende til omkring 150 kroner. Men den praksis er virksomheden Mozilla, der som bekendt står bag Firefox, langt fra tilfreds med. Det skriver The Next Web.

Denelle Dixon-Thayer, der er underdirektør i Mozilla, oplyser at Dells praksis er i strid med Mozillas varemærke-politik, og at der ikke eksisterer en aftale mellem de to virksomheder.

»Der er ingen aftale Mellem Dell og Mozilla, der giver Dell eller nogen andre ret til at tage penge for at installere Firefox og bruge det navn. Det er i strid med vores retningslinjer og vi undersøger det specifikke tilfælde«, lyder det fra Dixon-Thayer.

og det står da også ganske rigtigt i retningslinjerne, at »der ikke må være nogen afgift knyttet til distribueringen af Mozillas produkt«.

Dell har responderet, at der ikke er noget at komme efter, da det ikke er produktet Firefox – men derimod arbejdet med at installere det – man tager penge for.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>