Næsten hver tredje danske it-chef har oplevet forsøg på industripionage

Udenlandske efterretningstjenester er kommet i søgelyset for at stå bag industrispionage mod andre lande, og 86 procent af danske it-chefer og it-sikkerhedschefer mener, at efterretningstjenesterne i lande som USA og Kina forsøger at spionere.

Det fremgår af en stikprøveundersøgelse blandt 46 danske it-chefer, som Dansk It har foretaget.

I kølvandet på først Stuxnet-ormen og siden dokumentationen for flere af NSA’s aktiviteter er der kommet mere opmærksomhed på, at efterretningstjenesterne af forskellige grunde spionerer mod udenlandske virksomheder.

Læs også: Version2 Insight: Det skal du vide om målrettede hackerangreb

De danske it-chefer med ansvar for it-sikkerhed er dog delte i spørgsmålet om, hvorvidt deres egen virksomhed kan være mål for industrispionage. Cirka halvdelen af de adspurgte vurderede risikoen til at være stor, mens næsten lige så mange vurderede den til at være lille.

29 procent havde selv oplevet forsøg på industrispionage, hvor medarbejdere eksempelvis var blevet kontaktet direkte i et forsøg på at få foden inden for i organisationen. Det er en almindelig fremgangsmåde at sende en mail med et vedhæftet dokument, som forsøger at udnytte et sikkerhedshul i eksempelvis Adobe Reader og få installeret et spionprogram på først én medarbejders pc for derfra at kunne samle oplysninger ind, der kan bruges til nye angreb dybere inde i organisationen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>