Om få måneder kommer der trådløse betalinger i danske butikker

Teknologien har været til stede længe, men nu bliver den så endelig taget i brug:

En ny aftale mellem Nets – selskabet bag blandt blandt andet dankortet – og en række danske banker betyder, at man som ejer af et Visa- eller Mastercard vil kunne bruge NFC-teknologien som betaling i danske butikker inden for de næste måneder, skriver Berlingske.

»Allerede hen over sommeren kommer forretningerne til at åbne for den funktionalitet, som gør, at man kan stikke kortet hen foran automaten. Ved beløb på under 200 kr. siger det bip, og så har man betalt,« forklarer Niels Skylvad, direktør for forretnings­drift i Sydbank, til avisen.

Aftalen omfatter en række lokale pengeinstitutter og blandt andet Jyske Bank, Sydbank og Spar Nord. I den kommende tid vil de banker begynde at sende nye NFC-kort ud til deres kunder. Kortet er dog forbeholdt de bankkunder, der har internationale kreditkort, Mastercard og Visa – ikke normalt dankort.

Ifølge Berlingske er det allerede nu hver anden kortterminal i butikkerne herhjemme, der er sat op til at bruge NFC-teknologien. De mangler blot at blive aktiveret.

NFC i butikkerne åbner samtidig op for et nyt spørgsmål: Hvornår vil det blive muligt at betale med sin smartphone? Mange telefoner har indbygget en NFC-chip og kan derfor i princippet bruges.

»Vi forventer næste år at være klar med Mobile Wallet til Android-telefoner. Iphone kommer også med, så snart de har NFC-chip i deres telefoner,« siger Niels Skylvad, direktør for forretningsdrift i Sydbank, til Berlingske.

Danmarks to største banker, Danske Bank og Nordea, er ikke med i aftalen. Berlingske har været i kontakt med begge banker, der dog er noget tilbageholdende med, hvorvidt de selv måtte have NFC-løsninger på vej.

»Vi arbejder hele tiden på at udvikle nye elektroniske løsninger, men jeg ønsker ikke at gå i detaljer med, hvad vi har i pipelinen – ej heller, hvornår det vil blive lanceret,« siger privatkundedirektør i Nordea Ken Adrian til avisen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>