Overforbrug af smartphones kan skade øjnene

Flere og flere er så afhængige af alt fra smartphone til tv-skærme, at de risikerer alvorlige øjenskader. Det advarer en række optikere nu om, ifølge BBC.

Advarslen kommer i kølvandet på en undersøgelse af 2.000 personer under 25, som afslører at de fleste tjekker deres smartphone omkring 32 gange om dagen. Det kan have en skadelig virkning, fordi skærmen udsender et blåviolet lys.

»Blåviolet lys er potentielt sundhedsskadeligt for øjet. Over en længere tidsperiode kan det skade dine øjne,« siger optiker Andy Hepworth til BBC.

Ifølge Andy Hepworth har undersøgelser vist, at øjne der bliver udsat for blåviolet kan føre til øjenforkalkning (macula degeneration), hvilket er en hyppig årsag til blindhed.

Derudover viser andre undersøgelser, at lyset fra en smartphone kan forstyrre søvnmønstret og muligvis humøret.

Den gennemsnitlig voksne person bruger næsten syv timer om dagen på at kigge på en skærm, mens næsten halvdelen føler ubehag, når de er væk fra telefonen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>