Microsoft gennemgår ikke længere private mails uden officielle myndigheder

Microsoft vil fremover ringe til de officielle myndigheder, når virksomheden mener, der er god grund til at gennemgå kundernes Hotmail, eller andre private oplysninger i Microsoft-skyen. Det skriver Ars Technica.

Tidligere har virksomheden tilladt sig selv fri adgang til kundernes data, hvis der var noget, der tydede på at tjenester blev brugt til kriminalitet mod Microsoft. Men den praksis er slut nu. Fremover tager de rette myndigheder sig af efterforskningen, og det vil være op til myndighederne at forlange adgang til de rette informationer.

Den nye praksis kommer efter en afsløring, af at Microsoft havde gennemgået en række private mails til en blogger fra en tidligere utilfreds Microsoft-ansat. Den har ret har virksomheden nemlig givet sig selv i sine servicebetingelser. Det samme gør sig iøvrigt gældende for Apple, Yahoo og Google.

Men i en post-Snowden verden blev kunder og kritikere bekymret over at se sådan en praksis i brug. Derfor føler Microsoft sig nu nødsaget til at ændre sin politik og kræve nøjagtigt den samme retspraksis, som det gælder i hvilken som helst anden efterforskning ført af myndighederne.

I de kommende måneder vil Microsoft ændre sine servicebetingelser, så de passer med den nye praksis.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>