Overvågningsfly vender hjem uden spor af forsvundet fly

Fly spækket med højelektronisk udstyr er vendt tilbage til den australske by Perth uden at have fundet et eneste tegn på vragrester fra det forsvundne MH370.

Overvågningsfly fra USA og Australien har været i luften i ti timer, hvor de har søgt i området 2.500 kilometer sydvest for Perth, hvor australske satellitbilleder taget for fire dage siden viser to genstande lige under havoverfladen. Den ene genstand er vurderet til at være 24 meter lang, mens den anden er fem meter lang.

Læs også: Her er de mulige vragrester fra MH370

Eftersøgningen er belastet af overskyet vejr med regn i et område ved de såkaldte De Brølende Fyrrere, der er kendt for at have voldsomt vejr. Nye fly og skibe er på vej til området for at fortsætte eftersøgningen, der i løbet af to til tre dage bør give vished for, at de mulige vragrester tilhører MH370, lød det fra den australske forsvarsminister, David Johnston, på en pressekonference ifølge nyhedsbureauet Associated Press.

Få de seneste nyheder om MH370 i din indbakke med Ingeniørens nyhedsbrev

27 lande deltager nu i efterforskningen, der stadig finder sted andre steder i Det Indiske Ocean og på land, blandt andet med det norske fragtskib Hoegh St. Petersburg, der var på vej fra Madagaskar til Melbourne med en ladning biler, da det blev bedt af de australske myndigheder om at deltage i efterforskningen.

Eftersøgningen er fyldt med helikoptere, krigsskibe og fly med det mest avancerede udstyr.

Læs mere om efterforskningen hos Australian Maratime Safety Authority.

Det netop hjemvendte overvågningsfly Orion fra det australske flyvevåben er et eksempel. Orion er et fly på 35 meter, der har seks analytikere om bord plus to piloter, to flyingeniører, en taktisk koordinator, en navigatør og en mekaniker til håndtering af sensorer. Orion kan flyve i 15 timer med en hastighed på 750 km/h og er udstyret med et arsenal af sensorer, blandt andet en digital multi-mode-radar, elektro-optiske detektorer (visuel og infrarød), magnetiske detektorer og akustiske sensorer, skriver de australske myndigheder.

Se Ingeniørens fokus om Malaysia Airlines MH370

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>