På vej mod børsnotering: Derfor er NNIT en lækkerbidsken uden lige






Den kommende børsnotering af det succesrige danske it-selskab NNIT bliver en lækkerbisken for investorer. Som sultne rovfugle vil investorerne kaste sig over selskabets aktier, når de efter alt at dømme bliver udbudt i slutningen af 2014 eller i begyndelsen af 2015.

NNIT har altid satset på stabil og kontrolleret vækst, og selskabet har år efter år leveret stabile vækstrater.

Det gælder også i det netop offentliggjorte årsregnskab for 2013, som du kan læse mere om her.

Indtil videre tyder intet på, at den udvikling vil stoppe.

Novo Nordisk-effekten
For den kommende børsnotering tæller også andre ting end de hårde tal, afkastningsgrader og lignende.

Det gælder ikke mindst ‘Novo Nordisk-effekten,’ som kan være med til at tænde julelys i investorernes øjne, når NNIT noteres.

“Investorerne er vilde med alt, hvad der rimer på Novo Nordisk, som gennem de seneste 20 år har forgyldt investorerne med et afkast på mere end 5.000 procent,” lyder det fra investerings-økonom Per Hansen i børsmægler-selskabet Nordnet.

Nordnets kunder har omkring en milliard kroner placeret i Novo Nordisk-aktier.

NNIT er udsprunget af Novo Nordisk og deler på mange måder ånd, værdier og forretningssyn med moderkoncernen, der da også forventes at ville beholde kontrollen over NNIT med en aktiepost på mere end 50 procent efter børsnoteringen.

“Novo-koncernen tænker og investerer altid langsigtet og kontrolleret og med investorerne i centrum, og det er noget, som investorerne kan lide, for investorer skyr risiko,” siger Per Hansen.

Novo Nordisk er mesteren
Ifølge Per Hansen findes der for tiden intet selskab herhjemme, der er så god til at forventningsstyre investorerne som Novo Nordisk.

“Investorerne ønsker at få tegnet vejen for, hvor virksomheden skal hen, hvordan den skal derhen, hvornår det sker og med hvilke virkemidler, og hvad der sker, hvis vi ikke kommer derhen, og det er Novo Nordisk i dag i særklasse god til. Og det er noget, som investorerne kan lide,” siger han.

Det er noget, som også NNIT vil kunne få gavn af, når selskabet går på børsen.

Artiklen fortsætter på næste side…



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>