Passet er reddet: KMD kommer til undsætning



It-virksomheden KMD går nu ind og redder nødlidende danskere, der ikke kan få udstedt pas og kørekort ude hos kommunerne.

Historien er nemlig den, at virksomheden ScanTech, der leverer pas og kørekortløsningen til kommunerne, er kommet i bekneb.

ScanTech havde simpelthen ikke nået at få tilpasset alle sine kunders systemer til en større omlægning hos CPR-registeret, der blev gennemført i søndags.

Det førte til, at flere kommuner i en periode ikke har haft mulighed for at udstede pas og kørekort.

Men nu springer KMD til, der har den såkaldte P-data On-Line-løsning, der lidt populært sagt er et spejl af CPR-registeret.

Blev spurgt om hjælp
For ScanTechs kunder får nu i en periode lov at få data fra P-data On-Line – og ikke direkte fra CPR-registeret – hvilket vil løse problemerne hos ScanTech.

“Vi blev spurgt af ScanTech om vi ville hjælpe flere af deres kunder. Og det vil vi gerne,” fortæller business line manager Steen Østergaard fra P-data til Computerworld.

Han oplyser videre, at nogle af ScanTechs kunder har andre løsninger, der allerede spiller sammen med P-data, men nu kommer flere af de nødstedte kommuner altså også over og får data fra P-data.

Flere af kommunerne skal ikke betale for den midlertidige omlægning, da de i forvejen bruger P-data On-Line i anden sammenhæng hos kommunen, oplyser Steen Østergaard.

KMD har i øvrigt ikke oplevet problemer med selve P-data On-Line løsningen i forbindelse med omlægningen hos CPR-registeret.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>