PET-beskyttets adresse lå frit tilgængelig på internettet

Den tidligere politiker Naser Khader har i årevis levet med beskyttet adresse, da han har været udsat for adskillige dødstrusler fra personer, der har været utilfredse med hans ytringer om islam – blandt andet i forbindelse med de omdiskuterede karikaturtegninger, der blev bragt i Jyllands-Posten i 2005.

Men indtil i går kunne man alligevel finde frem til hans aktuelle adresse i Danmark ved hjælp af en simpel personsøgning i CVR-registret. Det kommer bag på Naser Khader, at man så let har kunnet finde opdaterede informationer om hans bopæl, og han har rettet henvendelse til PET om problemet.

»Jeg aner simpelthen ikke, hvor de har den fra. Jeg har haft beskyttet adresse siden Muhammed-krisen, og jeg har ikke haft et CVR-nummer i flere år,« siger Naser Khader til Version2 og tilføjer, at han fik travlt med at få Erhvervsstyrelsen til at fjerne den hemmelige adresse fra internettet, da han blev opmærksom på fejlen.

»Nu afventer de så en melding fra PET,« siger Naser Khader.

Adressen er siden blevet fjernet fra registret, og i stedet fremgår styrelsens egen adresse, hvis man foretager den samme søgning.

Erhvervsstyrelsen vil ikke udtale sig om enkeltsager, men chefkonsulent Pernille Grønnemose oplyser, at der skal meget til, før man kan få fjernet sin adresse fra CVR-registret.

»Der er mange, der har hemmelig adresse hos CPR, og det kan der være mange grunde til. Men der ligger et ansvar for, at de kreditorer, man måtte have, hvis man har været involveret i en virksomhed, kan finde en. Derfor er der ikke nogen automatisk procedure, der fjerner hemmelige adresser fra CVR,« siger Pernille Grønnemose til Version2.

Pernille Grønnemose fortæller videre, at der skal en henvendelse fra PET eller politiet til, hvis der skal fjernes en adresse fra registret.

Anden gang på et år

Sidste år opstod et lignende tilfælde, da islamkritikeren Lars Hedegaards adresse lå frit tilgængelig på CVR. Han kom under PET-beskyttelse, da han blev forsøgt dræbt uden for sin bopæl og flyttede til en beskyttet adresse – men den lå altså også på CVR, da PET ikke havde fået den fjernet.

PET afviser at kommentere sagen og vil ikke oplyse, hvordan efterretningstjenesten opfatter proceduren for at få fjernet en beskyttet adresse fra registret.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>