Telia: Nu bliver 4G brugt mere end 3G

De tre danske mobilnetværk – drevet af TDC, 3 og Telia/Telenor – er i gang med en omfattende forvandling fra 3G til 4G, der også mere korrekt er kendt som LTE.

Og hardwaren, der understøtter 4G er tilsyneladende også klar i danskernes hænder. Ved udgangen af 2013 kunne Telia i hvert fald måle, at der blev hentet lige så meget mobildata gennem selskabets 4G-netværk som i 3G-netværket. Det skriver Telia i en pressemeddelelse.

»Det er en milepæl for os, at 4G-netværket nu har overhalet 3G. Det teknologiske tronskifte skyldes i høj grad, at stadig flere smartphones og tablets i dag kan benytte 4G. Samtidig har populære services som Spotify og HBO fået flere danskere til at efterspørge og udnytte de høje datahastigheder på 4G,« udtaler Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia – og glemmer åbenbart at nævne Netflix.

I løbet af 2013 steg mængden af data hentet via Telias 3G-netværk med 20 procent, mens trafikken over 4G-netværket blev firedoblet.

Samtidigt er hastigheden i 4G-netværket blevet hævet, ved at bruge frekvenser fra det efterhånden mindre brugte 2G-netværk, så man nu kan forvente download-båndbredde på mellem 17 og 71 megabit/sekund, når man har 4G-dækning.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>