Rejsekort tager godt imod hjemmelavet mobil-app

Ikke alene er direktør i Rejsekort A/S Bjørn Wahlsten umiddelbart positiv over for den app, som Version2-læser Casper Bang for nylig har offentliggjort på Google Play, og som læser og afkoder data direkte fra det fysiske rejsekort. Direktøren udelukker ikke en økonomisk håndsrækning i forbindelse med den videre app-udvikling. Rejsekort A/S har også støttet 3. part-apps i enkelte andre tilfælde.

»Det vil jeg ikke afvise, men så skal vi have en snak med ham,« siger Bjørn Wahlsten.

Casper Bangs app gør det blandt andet muligt at se den aktuelle rejsekort-saldo, samt om der er tjekket ud eller ind. Bjørn Wahlsten peger på, at det også er muligt at få den slags oplysninger eksempelvis på en stander ved en station, men han kan også godt få øje på, at Casper Bangs app kan forbedre brugeroplevelsen i visse tilfælde.

Rejsekort A/S har tidligere omtalt andre apps udviklet af 3. parter, og samtidig har virksomheden understreget, at det er 3. parter og altså ikke Rejsekort A/S, der står bag apps’ne.

»Helt generelt set er vi da positive over for, at folk laver forskellige apps og hjælpeting omkring rejsekortet,« siger Bjørn Wahlsten.

Læs også: Privat person udvikler Android-app, der afkoder data direkte fra dit rejsekort

Det har været lidt af et puslespil for Casper Bang at præsentere informationerne på det fysiske rejsekort, så de fremstår i et meningsfuldt format. Og han vurderer selv, at det foreløbigt kun er 10-15 pct. af data på kortet, han har fået mening ud af. Forklaringen er, at der som sådan ikke er nogen offentlig tilgængelig manual til, hvordan kortoplysningerne skal forstås. Derudover kobler Casper Bang også stander-id-numre med gps-koordinator for at kunne præsentere brugerne for, hvilke stationer de er tjekket ind og ud på. Den del foregår via crowdsourcing.

Bjørn Wahlsten er i den forbindelse ikke afvisende over for, at Rejsekort A/S i en ikke nærmere defineret fremtid vil stille nogle offentlige grænseflader til rådighed, så 3. parts-udviklere som Casper Bang generelt får det lettere.

»Jeg kan ikke se nogen grund til, at vi ikke kunne være i en fornuftig dialog. Hvis det her kunne hjælpe eksempelvis 20 pct. af kunderne, så er det da ikke tosset,« siger Bjørn Wahlsten og henviser til, Casper Bangs løsning kun fungerer på de Android-telefoner, der har en NFC-chip, som er kompatibel med Rejsekortets MiFare-chip.

Umiddelbart er det ikke vurderingen hos Rejsekort A/S, at Casper Bangs app, Rejsekort Scanner, udgør et sikkerhedsmæssigt problem i forhold til rejsekortsystemet. Heller ikke selvom app’en adskiller sig fra andre rejsekortrelaterede apps, ved at den med NFC i en tablet eller telefon læser data direkte på kortet og ikke via eksempelvis et web-interface.

»Der er den sikkerhedsmæssige ting, at hvis han kommer til at rette noget på kortet – og det gør han ikke umiddelbart, så vidt jeg har fået at vide – så bliver kortet ugyldigt,« siger Bjørn Wahlsten.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>