Russisk-amerikansk astronauttrio lander sikkert efter 166 dage i rummet

»Sikker ankomst tilbage på Jorden,« skrev en stor Nasa-skærm i det russiske kontrolrum lidt uden for Moskva, da en rumkapsel med tre astronauter – to russiske og en amerikansk – landede i Kazakhstan i nat dansk tid.

De tre astronauter har i 166 dage være udstationeret på Den Internationale Rumstation – ISS – hvor de har gennemført 35 videnskabelige eksperimenter og undersøgelser. Nu er de så tilbage på sikker grund, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det var ellers ikke uden drama, at de tre astronauter vendte hjem. Landingsområdet i Kazakhstan har været præget af dårligt vejr med frost, sne og dårlig sigtbarhed.

Som en lille tilføjelse til de mange projekter udført i rummet har de tre astronauter ligeledes været en tur på rumvandring, hvor de med sig havde den olympiske fakkel til ære for vinter-OL i Sotji, der sluttede for nogle uger siden.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>