Så er det officielt: Vinderen af IT-Prisen 2014 er…

“For som person i en helt særlig grad at have påvirket udviklingen af programmeringssprog igennem tre årtier.”

Sådan lyder en af de primære årsager til, at Anders Hejlsberg torsdag aften er blevet tildelt IT-Prisen 2014.

Anders Hejlsberg er verdenskendt for blandt andet sit arbejde med Turbo Pascal, udviklingsværktøjet Delphi og ikke mindst programmeringssproget C#.

Det er det arbejde, der torsdag aften blev anerkendt med IT-Prisen.

“Anders er et ikon i it-branchen og en rollemodel, der inspirerer kommende generationer,” lyder motivationen blandt andet.

Sådan startede det hele
Det er IT-Branchen, Computerworld og de seneste to års prisvindere, Lars Frelle-Petersen og Michael Seifert, der har udvalgt dette dette års vinder.

“Jeg er stolt af at kunne sige, at jeg fulgte med på sidelinjen, da du udviklede den første compiler, Poly Pascal, til din første Nascom-computer,” sagde Kaare Danielsen, ejer af Computerworld Danmark og Jobindex, da prisen blev overrakt.

“Ud over at have opfundet flere programmeringssprog er du også kendt for at have opfundet ‘the integrated programming environment’ -altså den idé, at man har en compiler, en editor og et run-time environment bygget sammen i et program.”

“Men de færreste ved, at du opfandt dette, fordi vi ikke havde råd til at købe disk-drev til vores computere, men brugte kassettebånd i stedet for,” fortalte Kaare Danielsen.

Anders Hejlsberg bor med sin kone og fire børn i Seattle i USA, men er i Danmark i forbindelse med prisuddelingen.

Han fortæller i et interview på Computerworld om sit arbejde med programmeringssprog og -værktøjer og om fremtidsplanerne.

“Fantasien har ingen grænser længere,” forklarer Anders Hejlsberg om den moderne måde at programmere på.

Læs interviewet her:

Anders Hejlsberg: Fantasien har ingen grænser længere

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>