Anders Hejlsberg: Fantasien har ingen grænser længere

Anders Hejlsberg




Læs også:

Anders Hejlsberg vinder IT-Prisen 2014

IT-Prisen går til en person, der på særlig fremragende vis sætter fokus på den danske it-branche.

Anders Hejlsberg modtog IT-Prisen 2014 torsdag aften i forbindelse med IT-Branchens årsmøde.

Det er IT-Branchen, Computerworld og de seneste to års prisvindere, Lars Frelle-Petersen og Michael Seifert, der har udvalgt dette dette års vinder.

Hvis der er noget, 53-årige Anders Hejlsberg ikke mangler, så er det vigtige punkter på CV’et.

Torsdag aften kunne han ikke desto mindre føje endnu et punkt til listen, da han blev tildelt IT-Prisen 2014

“Anders er et ikon i it-branchen og en rollemodel, der inspirerer kommende generationer,” lyder det blandt andet i motivationen.

Det er IT-Branchen, Computerworld og de seneste to års prisvindere, Lars Frelle-Petersen og Michael Seifert, der har udvalgt Anders Hejlsberg som dette års vinder.

Læs mere om kåringen her.  

Det står Hejlsberg blandt andet bag
Hejlsbergs karriere startede for alvor omkring 1980, da han påbegyndte arbejdet med en Pascal-compiler til Nascom-computeren. Det udviklede sig siden til Poly Pascal, der blev opkøbt af Borland og markedsført som Turbo Pascal.

Senere stod han han som chef-arkitekt hos Borland i spidsen for udviklingen af udviklingsværktøjet Delphi.

Anders Hejlberg sluttede sig i 1996 til Microsoft, og selv om også der har stået bag en række bemærkelsesværdige projekter, er det nok først og fremmest programmeringssproget C#, de fleste forbinder ham med.

Hejlsberg har siden 2000 stået i spidsen for C#-teamet hos Microsoft og dermed for et af verdens mest anvendte programmeringssprog.

“Før det afleverede du en stak hulkort, og så så du nogle dage senere en stak papirer, der sagde error, error, error”

Den røde tråd i karrieren
Hvad anser du selv som den største bedrift i din karriere?

“Generelt har programmør-produktivitet været hovedtemaet hele tiden,” fortæller Anders Hejlsberg til Computerworld.  

“Turbo Pascal var rimelig gennembrydende, hvad det angår. Før det var der en meget langsom arbejdsgang med editor og compiler og floppy-diske, der skulle ind og ud, og hvad ved jeg.”

“Før det afleverede du en stak hulkort, og så så du nogle dage senere en stak papirer, der sagde ‘error, error, error’. Så kunne du så gå i gang med at finde ud af, hvorfor det var, før du flere dage senere kunne prøve næste skridt.”

“Så det har hele tiden handlet om at minimere den cyklus,” forklarer Anders Hejlsberg til Computerworld, da vi møder ham på Hotel Skt. Petri i København.

Han taler om fortidens bedrifter med et smil på læben og leverer anekdoterne på fejlfrit dansk – dog med en snert af amerikansk accent og en hel del gloser fra over there, hvor han har boet siden 1987.

Var arbejdet mere udfordrende dengang?

“Jeg plejer at sige om dengang, at ‘programming was a craft’.”

“Turbo Pascal var helt skrevet i maskinkode, og det var skrevet i god maskinkode, hvor man sad og forsøgte at hente en enkelt byte her og en enkelt byte der. Du havde 64K, og der skulle også være noget tilovers til brugeren bagefter – så det var et puslespil.”

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>