Socialt medie afpresset med DDoS-angreb

Den amerikanske hjemmeside Meetup, der bruges til at danne fællesskaber baseret på fæles interesser verden over, var torsdag og weekenden over udsat for et DDOS-angreb.

Angrebet startede fredag, og det har holdt hjemmesiden nede i det meste af weekenden og noget af mandag. Angrebet kom i tre bølger, og der blev således igangsat et nyt angreb hver gang, at Meetup kom op at køre igen.

Ifølge Re/Code skiller angrebet sig ud, da det blev indledt med en begrundelse og et krav om penge. Scott Heiferman, der er CEO hos Meetup, modtog torsdag en e-mail fra personen bag angrebet, der skrev, at en konkurrent havde bestilt det, og at det ville koste 1600 kroner at få det til at stoppe.

Beløbet er underligt småt, når man tager i betragtning, at Meetup er en stor virksomhed, der har rejst mere end 100 millioner kroner i kapital, siden det startede i 2002 – men af principielle årsager valgte Scott Heiferman ikke at betale. Meetup fungerer i øvrigt normalt igen.

Læs også: Andres upatchede NTP-servere sendte One.com i gigantisk DDoS-knockout

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>