Test: Lækkert Pebble Steel smartwatch lader dig købe et glimt af fremtiden

01-Pebble.jpg

2014-03-03 10.37.17.png

De fleste tech-opfindere drømmer om at starte en revolution. At opfinde, producere og sælge den enhed, som vil samle jordens folkeslag hos én producent.

Men nogen gange er det nok at finde sin hylde og så dyrke den.

Det sidste er smartwatch-firmaet Pebbles strategi.

Oprindelig var Pebble-uret et projekt på Kickstarter-platformen, hvor man – i håbet om at produktet faktisk blev produceret – kunne lægge sine kroner og så bare vente. I sidste ende leverede Pebble det lovede ur kaldet … Pebble.

Med over 300.000 solgte enheder siden er Pebble blevet en lidt uventet succes. For godt nok snakker alle firmaer om de såkaldte wearables: Teknologiske dimser som vi ikke bare har i lommen, men som vi har på. Som Google Glas eller et ur som Pebble.

Men Pebbles timing var rigtig. Og mens alle drømte om de påståede kommende smartwatches fra Apple eller Google, kunne et Pebble-ur allerede købes online eller i amerikanske butikker.

Smart, for med første-generations gadgets fra ukendte firmaer som Pebble gælder det om at komme ud på markedet og få skabt loyalitet hos brugerne, men måske i lige så høj grad hos de udviklere, der skal lave de livsvigtige apps til dimsen.

Og hvis du ikke er helt overbevist, så prøv at forestille dig iPhone uden app-storen eller en Android-model uden Google Play.

“Mens Samsung lancerede sit Galaxy Gear smartwatch i farvet gummi og proppede kamera, farveskærm og touch-teknologi ind i sit produkt, satsede Pebble på software og design ”

Først plastik, så stål
Imidlertid var Pebbles første ur en større sag lavet i plastik. Og mens smag og behag selvfølgelig er forskellig, så sad de farvestrålende Pebble-ure på brugernes håndled og skinnede i al deres plastik-agtige finish.

Så mens Samsung lancerede sit Galaxy Gear smartwatch i farvet gummi og proppede kamera, farveskærm og touch-teknologi ind i sit produkt, satsede Pebble på software og design.

Det helt store skift fra tiden med den originale Pebble fra 2013 og til nu er derfor, at Pebble endelig er kommet med en egentlig app-store, hvor du kan søge og bladre efter de småprogrammer, som uret kan køre, og de mange forskellige urskiver, kaldet watchfaces.

Nye købere vil holdes i hånden
Det var også på høje tid, for mens entusiasterne, der købte de første sendinger fra Kickstarter-kampagnen, måske synes, det er spændende at lede hele internettet igennem efter Pebble-programmer, forventer de lidt mere forsigtige tech-købere at blive holdt lidt mere i hånden.

Og mens Pebbles app-store, som vi har testet på en iPhone 5S, hvor den ligger som en app, er forholdsvis overskuelig og til at gå til, kan man mærke, at det er første generation: Forbindelsen til serveren ryger indimellem, sider forsvinder af og til og et par andre småfejl. Ikke noget som ikke kunne løses ved at gå frem og tilbage i menuen, men det er bare med til at understrege pointen: At du køber dig ind i en trend, ikke en gennemtestet platform.

Til gengæld er selve uret stabilt og let at gå til, men her taler vi også reelt anden generation, som meget passende er nået til version 2.0.1, da vi testede i de første dage af marts.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>