Thai-satellit finder 300 mulige vragdele – eftersøgning sat på stand-by

Alt imens skibe og fly venter på et stormvejr passerer, viser nye satellitbilleder omkring 300 objekter kun 200 kilometer fra det område, hvor en fransk satellit søndag opdagede 122 flydende objekter, og en kinesiske satellit også spottede mulige vragdele.

Læs også: Fransk satellit spotter hele 122 mulige vragdele fra MH370

Billederne giver fornyet håb om at finde det forsvundne MH370, men tidligst fredag kan eftersøgningen begynde igen. Piloter, der prøvede at gennemsøge området i dag, måtte vende om på grund af voldsomt vejr, hvor sigtbarheden er tæt på nul, og der er voldsom turbulens og tilisning, skriver CNN.


Mulige vragrester set fra thailandsk satellit

De thailandske satellitbilleder viser flere store objekter, nogle på to meter, mens andre er helt op til 15 meter.

Læs Ingeniørens fokus om Malaysia Airlines MH370

Flere eksperter advarer dog mod at lægge for stor vægt på satellitbillederne. Tidligere analytiker fra CIA, Stephen Wood, siger f.eks til CNN, at objekterne kan være hvide toppe på bølgerne, som netop kan ligne flydende objekter. Og de mange store objekter får ham til at tvivle på, at de er fra MH370.

»Hvis du ser et objekt på 18 meter flyde på overfladen, kunne det være en del af flyskroget, men begynder du at have 10 stykker i samme størrelse, så tyder det ikke på, at de stammer fra flyet, for så mange stykker kan der simpelthen ikke være fra samme fly,« siger han.

Vil du have nyheder om flyteknologi i din indbakke? Tilmeld dig Ingeniørens nyhedsbrev

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>