Kattegatforkæmper: Trafikanalyse er utidig og useriøs

Der vil først være brug for en Kattegatbro omkring 2050. Det slår en ny analyse fra Transportministeriet fast. For først om 35 år vil kapaciteten på Storebæltsbroen være opbrugt. Men kapaciteten mellem Korsør og Nyborg er et helt forkert vurderingskritierium, mener formanden for Kattegatkomitéen, Jens Kampmann.

»Kattegatbroen bliver relevant, når der er tilstrækkelig trafik til at betale for den – ikke når kapaciteten på Storebælt er opbrugt. Derfor er det utidigt i dag at sige, at den først er relevant i 2050.«

Læs også: Analyse: Der bliver tidligst brug for Kattegat-bro i 2050


Der er økonomi i en Kattegatbro længe før kapaciteten på Storebælt er opbrugt, mener formanden for Kattegakomitéen, Jens Kampmann.

Sammen med myndighederne er Kattegatkomitéen for øjeblikket i gang med at vurdere det trafikale grundlag, egenfinansieringspotentialet og projektøkonomien for en eventuel Kattegatforbindelse. Arbejdet skal være klar til sommer.

»Og før da er der ingen, der kan sige noget om, hvornår Kattegatforbindelsen kommer,« siger Jens Kampmann.

Læs også: Politikere om Kattegat-rapporter: Hvem pokker skal vi tro på

Han er også utilfreds med, at Transportministeriet gentager Niras’ vurdering af, at en Kattegatforbindelse opført som to broer Kalundborg-Samsø og Samsø-Århus eller Samsø-Horsens vil koste 132 mia. kr. (2013-priser).

»Vi har tilbagevist samtlige punkter i Niras’ rapport fra 2008. Derfor er det useriøst at bruge den nu,« mener han.

Læs også: Grøn transportpolitik – her er hovedpunkterne

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>