Thrane-opkøber rykker ind i historiske telehaller i Nordjylland

Det er snart skiftedag på Industrivej 10 i Pandrup i Nordjylland. Igen.

Det 25.500 kvm store byggeri, der blev indviet af byens borgmester tilbage i 1998, har i sin relativ korte historie måttet lægge sin grå facade til teleindustriens stormfulde op- og nedture op igennem nullerne.

Efter flere år uden produktion i de historiske haller står en ny ejer nu klar til at rykke ind. Det er Cobham Satcom, der i juni 2012 overtog det danske satellitfirma Thrane & Thrane og tog firmaets direktør, Walther Thygesen, med sig. Firmaet producerer udstyr og systemer til radio- og satellitkommunikation, og indtil nu har produktionen været spredt ud over Aalborg-området, men nu er tiden moden til at samle aktiviteterne.

Det betyder, at 200 arbejdspladser nu flytter fra den nordjyske hovedstad til den lille by Pandrup.

»Der er tale om en flytning af alle vores sites i Aalborg til Pandrup. Vi kommer også til at aftage produktion fra andre lande til Danmark, og derfor kommer vi nok til at udvide, men det er vigtigt at understrege, at der ikke er tale om 200 helt nye arbejdsplader,« siger Walther Thygesen, der i dag er vicedirektør i Cobham Satcom.

Han forklarer, at der i praksis vil blive tale om et øget volumen i forhold til de produkter, der allerede bliver produceret i Aalborg.

»Vi har i forvejen en meget omfattende produktion i Aalborg, men produktionen er fordelt på fire forskellige lokationer, der ganske vist ligger tæt på hinanden. Vi oplever en stigende efterspørgsel på vores produkter, og med den større produktion oveni har vi brug for et langt større og mere smidigt site,« siger han.

Stormfuld historie

Bygningen i Pandrup er et symbol på det nordjyske teleeventyr, der tog sin begyndelse, da Bosch Telecom opkøbte den danske mobiltelefonproducent Dancall A/S og opførte den nye fabrik, der i sin storhedstid rummede knap 2000 ansatte.

Allerede i år 2000 måtte Bosch indse, at konkurrencen med det dengang mægtige Nokia var for hård. Det amerikanske firma Flextronics overtog produktionen, mens udviklingsafdelingen gik til Siemens.

Den tyske elektronikkoncern placerede kort tid efter en gigantisk ordre på 33 millioner mobiltelefoner, der skulle leveres over de næste tre år. Så langt nåede Flextronics dog ikke, og med fem milllioner mobiltelefoner tilbage annullerede Siemens ordren hos den danske fabrik. Den resterende produktion blev flyttet til Ungarn.

Siden Flextronics måtte dreje nøglen om i Danmark, har fabrikken huset to forskellige fladskærmsproducenter, der dog begge måtte give hurtigt op. Herefter skiftede de gamle Bosch-haller navn til Aquilon Messecenter og har de seneste år lejet sine lokaler ud til forskellige lokale foreninger.

Cobham Satcom er ifølge en pressemeddelelse allerede gået i gang med at indrette de gamle haller til produktion endnu en gang og forventer at være på plads inden udgangen af året.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>