To amerikanske kapitalfonde gør klar til at købe Nets

De to amerikanske kapitalfonde Advent International og Bain Capital har sammen med ATP fået en eksklusiv forhandlingsaftale om at købe Nets. Det skriver Berlingske Business.

Det betyder formentlig, at en aftale inden påske bliver til virkelighed. Der er dog ingen, der med sikkerhed kan sige, hvor meget de to kapitalfonde er villige til at punge ud for Nets, men markedet vurderer en pris på omkring 15 til 17 milliarder kroner.

I Danmark er Bain Capital mest kendt for sin stifter, nemlig den republikanske præsidentkandidat Mitt Romney. Fonden har tjent meget på hovedsageligt at købe konkurstruede virksomheder, igangsætte store fyringsrunder og andre omstruktureringer, for bagefter at sælge virksomhederne igen med stort afkast.

Advent International er derimod mere velkendt herhjemme. Fonden ejer nemlig KMD, som indtil for nyligt har haft monopol på it-løsninger til det offentlige.

Hverken Bain eller Advent er dog ukendt med betalingsudbydere. For tilsammen ejer de den britiske betalingsudbyder WorldPay.

Til sidst har vi den danske pensionskasse ATP. Pensionskassen fylder dog kun en lille del i konsortiet og kritikere sætter spørgsmålstegn ved om ATP tilstedeværelse blot skal legimitere salget til de to udenlandske kapitalfonde. Det er tvivlsomt om ATP vil fortsætte efter en børsnotering af Nets om nogle år.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>