Tre ud af fire strømforsyninger dumper EU-krav

Der er dumpekarakter til tre ud af fire af de 136 testede produkter i en rapport, som Det Europæiske Markedstilsyn udgav i januar. Tilsynet holder øje med, at elektroniske produkter i EU ikke forurener med elektromagnetisk støj (EMC). Det skriver Elektroniktidningen.

Undersøgelsen er blevet til i frivilligt samarbejde mellem 19 medlemslande, der har gennemgået produkterne for forskellige parametre lige fra teknisk måling af udsendelse af elektromagnetisk støj til en vurdering af den påkrævede dokumentation for at sælge produktet under CE-mærket i EU.

Alle produkterne i testen var nemlig CE-mærket, men kun 92 ud af 121 adspurgte producenter kunne stille den krævede dokumentation for CE-mærket til rådighed for undersøgelsen. Af de 92 levede kun 60 af produkternes dokumentation op til kravene for mærket, hvilket svarer til lige omkring halvdelen af de adspurgte.

134 produkter blev testet for udsendelse af elektromagnetisk støj, og her dumpede 44 procent af strømforsyningerne også. Samlet konkluderer EMC, at den høje dumpeprocent på over 76 procent bør give anledning til selvransagelse hos producenterne.

»Meget mangler at blive gjort af fabrikanterne i forhold til overholdelse af de tekniske krav,« skriver tilsynet i sin rapport.

91 procent af produkterne var produceret i Kina, og selvom dokumentationen og de tekniske specifikationer skal udarbejdes hos producenten, er det importørernes ansvar, at den overholder reglerne i EU.

»Det stod klart, at nogle importører ikke var klar over eller ignorerede deres ansvar på EMC-området,« hedder det i rapporten.

EMC besluttede i december 2011 at igangsætte en større kampagne målrettet mod strømforsyninger til bærbare computere og ‘lignende produkter’, da salget af disse i Europa var eksploderet, og man vurderede, at en undersøgelse af markedet var nødvendig.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>