Udvikler Anders Hejlsberg vinder dansk it-hæder

Mens nogle kalder sig serie-iværksættere, må Anders Hejlsberg kunne kalde sig serie-udvikler af programmeringssprog. Gennem sin lange karriere har han nemlig stået bag det ene toneangivende sprog efter det andet.

Den indsats får han nu et stort skulderklap for af den danske it-branche. På årsmødet for foreningen IT-Branchen blev IT-Prisen 2014 tildelt Anders Hejlsberg, som siden 1996 har arbejdet for Microsoft i USA.

Her har han senest været leder af udviklingen af Typescript, som er Microsofts bud på en forbedring af Javascript – samtidig med at man bevarer fuld kompabilitet med Javascript. Det kan du læse mere om i Version2’s interview med Anders Hejlsberg fra 2012, da Typescript blev lanceret.

Læs også: Anders Hejlsberg: Sådan styrer jeg C#-udviklingen

Mere berømt er hans arbejde med C# og .Net, der i dag bliver brugt af millioner af udviklere i Microsoft-miljøer. Han arbejdede også på J++ og Microsoft Foundation Classes.

Før jobbet hos Microsoft udviklede han Delphi og Turbo Pascal hos Borland, der var et stort navn tilbage i 1980’erne. Det var et job hos Borland, der i 1987 trak Anders Hejlsberg til USA, hvor han har boet siden.

»Ingen danskere har som Anders Hejlsberg haft indflydelse på den digitale udvikling i verden. Han har gennem tre årtier påvirket udviklingen af de programmeringssprog, som er grundlaget for vores moderne kommunikationssamfund,« udtaler adm. direktør i IT-Branchen Morten Bangsgaard i en pressemeddelelse.

IT-Prisen er ’den største kollegiale hæder’, der bliver uddelt i den danske it-branche, skriver foreningen selv. Prisen er de seneste år gået til blandt andet Michael Seifert, direktør for Sitecore, Lars Frelle-Petersen, direktør for Digitaliseringsstyrelsen, og it-iværksætteren Thomas Madsen-Mygdal. It-mediet Computerworld og IT-Branchen står bag prisen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>