Huawei bekræfter dobbelt Android-Windows smartphone

Brugernes foretrukne valg af mobile styresystemer kan beskrives som nærmest værende en religiøs kamp, men nu kan der blive vendt op og ned på den fejde.

Den kinesiske telekommunikationsvirksomhed Huawei bekræfter nemlig, at de vil lave en smartphone, der er kompatibel med både Windows Phone og Android-styresystemet, hvilket lader brugeren selv vælge mellem de to systemer efter forgodtbefindende.

Det skriver sitet Informationweek.

De af Huaweis smartphones, der kører på Windows Phone-styresystemet, sælger ikke helt så godt som dem, der kører Android. Det kan derfor blive »en nødvendighed« at lave et dobbeltsystem.

»Hvis det kun er Windows, vil folk måske ikke finde det lige så let at købe telefonen. Hvis de har Android og Windows sammen, og de kan skifte imellem dem, som de lyster, vil det gøre det lettere at vælge Windows Phone,« siger Shao Yang, Huaweis chef for marketing.

Rygter om smartphones med dobbelte styresystemer har i den seneste tid fået en del næring, efter at det er kommet frem, at Windows 8.1 og Windows Phone-enheder måske kan tilgå apps fra Android, mens også andre store spillere har været nævnt i samme sammenhæng.

Huawei, der er forpligtet til at producere smartphones med Windows’ styresystem, kan også konstatere, at Windows Phone er blevet sat af på markedet.

Det tilskrives af mange som følge af, at udbuddet af apps ikke er voldsomt imponerende. At gøre Android-udviklede apps tilgængelige kan være vejen frem.

Analysevirksomheden IDC forudså sidste måned, at Windows Phone kun ville udgøre 3,9 procent af markedet for smartphones i 2014. Ifølge virksomhedens beregninger vil den markedsandel kun være steget til 7 procent i 2018, hvilket vil være halvdelen af iPhones markedsandele og så lidt som en ellevtedel af Androids.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>