Google krypterer søgninger fra Kina

Som et modtræk mod overvågning på nettet er Google nu begyndt at kryptere søgninger, hvilket blandt andet skal beskytte kinesere, mens søgegiganten også forsøger at afholde NSA for at kigge med i brugeres færden online, skriver den amerikanske avis Washington Post.

»Afsløringerne fra sidste sommer understregede vores behov for at styrke vores netværk,« siger Googles talskvinde Nikki Christoff i en officiel udtalelse med henvisning til whistlebloweren Edward Snowdens afsløringer, der har vist, at NSA har haft adgang til datacentre styret af Google, men også andre web-virksomheder.

De krypterede søgninger skal også dæmme op for kinesisk overvågning.

Her bliver befolkningens brug af nettet og adfærd på sociale medier også nøje gransket af sofistikerede overvågningssystemer, som forsøger at modvirke, at kineserne finder og deler information om ømtålige emner og nyheder.

Ifølge Washington Post skulle Googles Nikki Christoff have understreget, at de krypterede søgninger blot er et tiltag ud af mange, som Google har sat i søgen for at beskytte sine kinesiske brugeres privatliv.

Google har tidligere været i karambolage med det officielle Kina, da de kinesiske myndigheder i 2010 krævede at censurere flere sider for at guide kinesiske brugere over på statsofficielle sider i stedet.

Det betød dengang, at Google nedtrappede sin aktivitet i det store rige, og udgør derfor kun omkring fem procent af alle foretagede søgninger i Kina. Her er det i stedet den kinesiske søgemaskine Baidu, der i høj grad bruges, da den gør i spænd med de kinesiske censurkrav.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>