Bitcoins upåvirket af bankstrejke

Opdateret: Ifølge Ritzau er parterne i bank-konflikten natten til fredag blevet enige om en lønstigning til de bankansatte, hvilket afblæser strejken.

En mulig strejke i den danske finanssektor kan betydet strejke fra 1. april. Hvis det sker vil Nets lukke al brug af betalingskort og betalingsservice ned, ligesom bankerne og hæveautomaterne også vil lukke.

Den danske virksomhed BIPS leverer software til bitcoin-betalingsløsninger, og CEO Hans Henrik Heming håber, at de grælle konsekvenser ved en bankstrejke vil få flere folk til at indse, at den krypterede valuta er et brugbart alternativ til de etablerede betalingsmidler.

»Hvis der udbryder strejke, så kan du hverken hæve eller bruge dine penge – selvom de immer væk er dine! Men bitcoin vil være fuldstændig upåvirket – det virker, så længe du har en internetforbindelse«, siger Hans Henrik Heming til Version2.

Læs også: Strejke i finanssektoren lukker stort set alle digitale betalinger

Dankort-problemer er gode nyheder

Trods en række negative historier om stjålne bitcoins og konkursramte børser melder BIPS om stigende interesse for at finde ud af, hvordan og hvor man kan bruge den digitale valuta.

Ifølge Hans Henrik Heming skyldes det blandt andet, at det etablerede bank- og betalingsystem har vist sig ikke at være helt ufejlbarligt – eksemplificeret ved dankortnedbrud og banker, der desperat holder fast i kundernes penge.

»For nylig da dankortet gik ned, så man jo en detailhandel, der stod en hel dag og græd over den kæmpe indkomst, man gik glip af. Og sidste år var Cypern et eksempel på, at nationalstater fastfryser borgernes penge, når det brænder på«, siger Hans Henrik Hemmering.

Han uddyber, at Bitcoin ikke skal ses som en trussel mod den etablerede økonomi, men at den kan fungere som et alternativ, der kan hives frem, når det er nødvendigt – eksempelvis når dankortet er nede, eller banksystemerne lukker.

»I sådanne situationer vil det være godt med et alternativ, hvor man har fuld kontrol med sit indestående. Og en bankstrejke vil være en fin anledning til at oplyse om, at bitcoin er et godt alternativ. Det er jo et spørgsmål om, hvor afhængig man vil være af disse her banker«.

Læs også: Mt. Gox-direktør beskyldt for tyveri af forsvundne bitcoins

Ligesom de første internet-køb

På verdensplan kan man betale med bitcoin omkring 100.000 steder, men trods en stigende interesse er det ikke videre udbredt herhjemme. I alt er der 41 danske butikker, der modtager bitcoins.

Bitcoin-miljøet har som nævnt været ramt af en række kedelige historier i den seneste tid, og Hans Henrik Hemmering erkender, at det har skabt tvivl om valutaens potentiale som alternativ til statsregulerede betalingsmidler.

Han mener dog, at det er naturligt, at folk er skeptiske overfor nye måder at betale på, der kan være svære at forstå alle aspekter af.

»Bare tænk 10 år tilbage på den første gang, du skulle indtaste dine kortoplysninger for at købe en bog eller noget andet over nettet. Det var en nervepirrende oplevelse, og folk var nervøse. Men i dag er nethandel jo eksploderet, og det er blevet hverdag«, siger Hans Henrik Heming til Version2.

Der forhandles stadig om overenskomstfornyelse i finanssektoren, og en eventuel strejke kan altså tidligst blive til virkelighed fra 1.april.

Læs også: Radikale: Digitale betalinger fortsætter, selvom bankerne strejker

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>