Test af 6 mini-tablets: Sådan vælger du den rigtige

mini-tablet-test-04.jpg

Tabletmarkedet er i rivende udvikling. Ifølge Dansk Statistik er antallet af danske familier med tablets steget med 22 procent på blot to år, og for nylig slog Android – endelig vil nogen måske sige – Apple af pinden som det mest sælgende tabletsystem.

Og der er sket meget siden 2010, da Apple-topchef Steve Jobs for første gang præsenterede iPad’en.

Markedet er eksploderet i små og store tablets, der strækker sig fra Panasonics gigantiske 4K Windows 8-tablets på 20 tommer til Googles Nexus 7.

Men hvor en tablet med 4K-opløsning absolut er imponerende og nok er god til at vise produktbilleder, er den også voldsomt upraktisk i et fyldt DSB-tog en sen fredag eftermiddag.

Så hvordan vælger man den rigtige tablet?

Leder du efter en tablet, som er ideel til websurfing og spil, og som kan bruges i hjemmet foran fjernsynet, jamen så er det en iPad Air eller en anden 10-tommer tablet, som du nok skal have fat i.

Ønsker du produktivitet, er de nye Windows-tablet et modent valg, da de ofte kommer med Office-pakken og fuld support til ældre Windows-programmer – medmindre du vælger Windows RT.

Leder du til gengæld efter en tablet, som du kan have med dig overalt, og som kan erstatte din kalender, notesbog og e-bogslæser, er det en minitablet, du leder efter.

Hvorfor en minitablet?
Minitabletten var tidligere ofte en billigere udgave af producenternes high end-modeller, men et skift i markedet har ændret tendensen. De små tablets giver i større grad en lige så solid oplevelse, som deres storebrødre på trods af, at de har en mindre størrelse.

Ofte er en minitablet på mellem 7 og 8 tommer, hvilket er en fin størrelse til at kunne holde i én hånd, og for mange kan en minitablet erstatte e-bogslæsere, hvis bare skærmen er af god nok kvalitet. Dette kommer vi ind på i testen på de følgende sider.

I testen ser vi også på seks forskellige tablets fra fem forskellige producenter. Det er nogle af de mest kendte minitablets sammen med et par alternativer.

Priserne rangerer fra 2.875 kroner og helt ned til 888 kroner.

Vi tester:

Nexus 7 (2013)

Lenovo S5000-H (3G)

iPad Mini (Retina)

Asus Memopad 8

Samsung Tab 3 7″

Dell Venue 8 Pro

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>