Volvo tester vejmagneter til selvkørende biler

Volvo har netop gennemført et forskningsprojekt, der skal gøre det nemmere at få selvkørende biler ud på vejene, skriver bilfabrikanten i en pressemeddelelse.

Fremgangsmåden er magneter i vejen, som hjælper bilen til at bestemme sin position, hvilket er det mest kritiske element, hvis man skal kunne stole på en bil uden aktiv fører.

Magneterne i vejen skaber således en slags jernbanespor for bilerne, hvilket giver udsving på mindre end 10 cm.


Volvo har ud fra en test konkluderet, at en form for ‘letbane’ med magneter vil give selvkørende biler den ønskede sikkerhed. Foto: Volvo.

Til formålet anlagde Volvo en testbane på 100 meter uden for Gøteborg og lagde et mønster af ferritmagneter på 40 x 15 mm ned i vejen i 20 cm dybde. Bilen blev udstyret med magnetiske feltsensorer.

Læs også: Volvo sender 100 selvkørende biler ud på vejene ved Gøteborg

Testen ende med stor tilfredshed hos Volvo, fortæller chefen for sikkerhed, Jonas Ekmark.

»Vores erfaring indtil videre er, at ferritmagneter er en effektiv, pålidelig og forholdsvis billig løsning, både når det kommer til infrastruktur og onboard-sensorteknologien. Næste skridt bliver at udføre test i rigtig trafik,« siger han i meddelelsen.

Og det bliver der snart mulighed for, for Volvo Cars har sammen med partneren Trafikverket planer om et større forsøg, hvor det er planen, at 100 selvkørende biler skal på gaden i 2017 på udvalgte strækninger i Gøteborg.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>