Nu skal iPhone have samme stik som alle andre telefoner

I dag kan du oplade en Nokia, Samsung, LG, Huawei, ZTE eller en næsten vilkårlig anden smartphone med den samme oplader uden at spekulere over, om stikket passer i telefonen. Bortset fra Apples iPhone. Men det skal være slut nu ifølge EU, skriver DR.

EU indgik i 2009 en aftale med ni mobilproducenter, heriblandt Apple, om, at branchen skulle finde en fælles standard for mobilopladerstik. Tanken var, at mængden af elektronikskrot kunne reduceres, hvis forbrugerne ikke var tvunget til at købe en ny oplader, hver gang de købte en ny telefon.

I praksis leveres alle smartphones dog fortsat med deres egen oplader, men for de fleste producenter kan opladeren til én model også bruges til konkurrentens.

De fleste producenter har valgt MicroUSB, bortset fra Apple, som benytter sit eget Lightning-stik. Det betyder, at man skal benytte en adapter, hvis man vil bruge en Samsung-oplader til en iPhone eller omvendt.

Det skyldes et smuthul i EU-aftalen, og det vil EU-politikerne nu lukke.

»Først prøvede vi frivillighedens vej, og det gik ikke, og så måtte vi bruge lovgivning,« siger EU-parlamentsmedlem Christel Schaldemose fra Socialdemokraterne til DR.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>