Åh nej: Det mobile NemID udskudt på ubestemt tid




Premieren for den spritnye JavaScriptbaserede NemID til mobile enheder som din smartphone og tablets er blevet forsinket.

Den mobile NemID skulle ellers have været klar til at gå i luften i morgen i et omfattende pilotforsøg, men det forsøg er styrtet i grus på grund af fejl fundet under de afsluttende tests.

“Når vi taler om NemID, er der jo en hel fødekæde af systemer som NemLogin, Borger.dk og diverse løsninger, som også skal tilpasses. Når man retter et sted, kan der opstå problemer andre steder,” forklarer kontorchef Cecile Christensen fra Digitaliseringsstyrelsen til Computerworld.

Selv om hun ikke kan svare på, hvornår pilotforsøget så rent faktisk får luft under vingerne, bedyrer hun, at styrelsen fortsat har forventninger om, at det mobile NemID er klart som lovet til fuld produktion den 1. juli.

Ingen kompromisser
Digitaliseringsstyrelsen stod ellers klar og viftede borgerne med løftet om, at de kunne afprøve den mobile version af NemID på Borger.dk i morgen.

På grund af blandt andet leverandøraftaler og sikkerhedsprocedurer kan kontorchefen ikke kommentere på, hvad der præcis er gået galt i de afsluttende tests.

“Jeg kan dog sige, at vi ikke ønsker at gå på kompromis med hverken kvalitet eller sikkerhed,” siger Cecile Christensen til Computerworld.

Styrelsen har i kølvandet på forsinkelsen uploadet en meddelelse om det mobile NemID på sin hjemmeside, som du kan finde og læse her.

Læs også:

I næste uge kommer NemID til din smartphone – prøv det her

NemID med java script: Er det bedre end Java?



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>