Apple og Google dropper alle patent-slagsmål



To giganter i mobilbranchen, Apple og Google, har aftalt at droppe alle aktuelle søgsmål om patentkrænkelser mellem de to selskaber.

“Apple og Google har også aftalt at arbejde sammen på nogle patent-områder,” udtaler virksomhederne i en fælles erklæring. De har imidlertid ikke aftalt at kryds-licensiere hinandens patenter.

Apple indledte en retssag i 2010 mod Motorola Mobility, der senere blev overtaget af Google. Google har siden indvilget i at sælge virksomheden til Lenovo, men handlen er endnu ikke lukket.

Mange af de retssager, Apple har indgivet mod andre smartphone-producenter, herunder Samsung, handler om Googles Android styresystem. Aftalen med Google påvirker ikke Apple-Samsung-retssagerne. Det skriver IDG News Service.

Tidligere i denne måned afgjorde en californisk domstol, at Samsung skal betale Apple 119 millioner dollar for at have overtrådt en række Apple-patenter til smartphones og tablet-pc’er. Samsung blev også dømt til at betale Apple 930 millioner dollar i en tidligere sag, som Samsung imidlertid har anket.

Da salget af smartphones begyndte at stige, steg konkurrencen mellem producenterne til hidtil usete niveauer og virksomheder henvendte sig til domstolene i forsøget på at opnå fordele i forhold til konkurrenterne.

Men på trods af millioner af dollar brugt på advokatsalærer har resultaterne været blandede. Kun ganske få leverandører har formået at få indgreb mod konkurrenternes smartphones.

Dommeren i Apple-Samsung-sagen, dommer Lucy Koh, har flere gange bedt selskaberne om at finde et forlig, og tidligere i år beordrede han de to selskabers topchefer til at sætte sig ned og opnå en aftale. Det endte i fiasko.



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>