Blog: Mobility er IKKE et IT projekt





Ja – jeg ved godt det på mange måder er en skrøne, men vi har sagt det igen og igen i IT branchen gennem alle årene og tingene har ikke rigtig ændret sig. Det vi har talt om er, at IT i højere grad skal være forretningsdrevet fremfor teknik-drevet. Dvs. at det er brugerne og deres behov der skal sættes i fokus og ikke IT-afdelingen, der skal bestemme hvad brugerne skal gøre og anvende – ud fra hvad IT-afdelingen synes er mest bekvemt at vedligeholde og supportere – for IT selv, altså.

I mange virksomheder er IT derfor i højere og højere grad blevet reduceret til en driftorganisation, og budgetterne for udvikling og vedligeholdelse af de nødvendige software løsninger flyttet ud til forretningen, som så selv kan bestemme om man vil have IT-afdelingen eller en 3.part til at udvikle og vedligeholde de løsninger, man ønsker at anvende. Fint nok, men i sidste ende er det jo alligevel i mange tilfælde IT-afdelingen, som har det sidste ord, for passer forretningens ønsker ikke ind med den overordnede IT-strategi, så må forretningen jo klare sig selv og selv finde ud af at drifte og supportere de valgte løsninger. 

På den ene side kan jeg sagtens forstå at man fra IT’s side er nødt til at have en overordnet strategi og nogle platforme, som man har testet, verificeret og officielt supporterer i organisationen. På den anden side, så er man også nødt til at kigge mere isoleret på brugernes ønsker og så få redefineret strategien ud fra deres behov og ønsker uden at skele så meget til, hvad der er smart ud fra et IT synspunkt.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>