Blog: Nets er utroværdige

Det er meget tydeligt at Nets har en forkert holdning til sikkerhed.

Da en fotograf henvendte sig med evidens der stank langt væk, kunne de ikke finde noget problem, men når sagen nu er gennemlyst i alle medier kan de pludselig godt finde noget.

Det lyder som en organisation der fokuserer på “plausible deniability” frem for reel sikkerhed.

De citater der kommer ud af Nets, nu hvor de er blevet trukket til truget og har fået mulen presset helt ned i vandet er heller ikke kønne:

”Vi er chokerede over, at der er sket et sådant misbrug af fortrolige kreditkortinformationer. Det må ikke ske. Vores undersøgelse tyder på, at det er en kriminel handling foretaget af en betroet medarbejder hos IBM,”

Ren “blame-allocation”.

“”Det er ikke muligt fuldstændigt at sikre sig mod personer, som misbruger deres betroede stilling med kriminelle formål for øje.”

Ren ansvarsforflygtigelse.

Og vi har stadig ikke set skyggen af en undskyldning til de ramte personer fra Nets, formodentlig af frygt for erstatningssager.

Man efterlades med det indtryk at ret meget af sikkerheden hos Nets er tilrettelagt som en Potempkin-kulisse som skal få revisorene til at nikke lodret så billigt som muligt og at den eneste rigtige sikkerhed de bekymrer sig om, er deres økonomiske sikkerhed.

Det bliver formodentlig bare endnu værre nu hvor de ny ejere skal malke firmaet for ca. en milliard om året.

Og festen stopper ikke der:

  • Java-helvedet hvor Nets aldrig rigtig er klar når der kommer nye versioner.

  • De skjulte eksekverbare programmer der snager i folks computere

  • Truslerne imod datalogen der havde udviklet en JavaScript løsning langt hurtigere og billigere end Nets inkompetente ågerpriser

  • Nedbrudene, der altid er “uforklarlige”

osv. osv.

Få det firma ud af kritisk digital infrastruktur, nu!

phk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>