Cheferne skal mærke, at de kommer efter familien

Helle Bugge er en inspirationskilde og en rollemodel på alle tænkelige områder – både som ingeniør, kvinde og mor.

Sådan lyder det ultrakorte resumé af den indstilling, der er årsagen til, at Ingeniørforeningen netop har tildelt den 50-årige teknikumingeniør Agnes & Betzy Prisen – en hæder der blandt andet tildeles for at synliggøre kvinder i ingeniørfaget.

Er du synlig for arbejdsgiverne? Læg dit cv på Jobfinder.

Hæderen kom noget bag på prismodtageren, der arbejder med brandsikkerhed på Grontmijs Aarhus kontor, for hun kendte intet til indstillingen:

»Jeg blev chokeret på den gode måde, rørt og stolt – både over at være indstillet og over at blive valgt,« fortæller Helle Bugge.

Min familie er en del af mig, og hvis jeg ikke sætter den først, kan jeg ikke fungere på arbejdet.
Helle Bugge, teknikumingeniør og modtager af IDAs Agnes & Betzy Pris

Hun vurderer selv, at hun får prisen, fordi hun lægger vægt på at bruge alle sider af sig selv i jobbet som ingeniør:

»Jeg rummer ikke bare det faglige, men også moren og kvinden,« forklarer hun.

Sætter andre ting i perspektiv

Gennem hele karrieren har prioriteringen af familielivet været særdeles påtrængende for Helle Bugge. Omtrent samtidig med at hun blev færdig som teknikumingeniør, fik hun en multihandicappet søn, som i dag er 23 år og stadig bor hjemme.

»Han er meget handicappet, og ingen regnede med, at han ville blive så gammel. Det er en succes, som har stor indflydelse på, hvordan jeg tænker. Hvis noget på arbejdet virker umuligt, tror jeg på, at det vil lykkes. Jeg er blevet stærkere og mere modig på grund af ham,« forklarer Helle Bugge.

Samtidig sætter livet med et multihandicappet barn mange andre ting i perspektiv:

»Specielt da han var yngre, har jeg i lange perioder følt, at det var nemt at komme på arbejde,« forklarer Helle Bugge.

Livet med en multihandicappet søn giver erfaringer og kompetencer ud over det sædvanlige:

»Det styrker mig, at jeg har ham og viser, at et multihandicappet barn ikke er en hindring for, at man bliver en god indtægtskilde for arbejdspladsen,« fastslår hun.

Ikke flov over at gå tidligere

Som yngre viste Helle Bugge dog mest sin faglige side i arbejdstiden:

»I begyndelsen af min karriere tog jeg ikke moren og kvinden så meget med på arbejde, men stille og roligt tog jeg skridtet fuldt ud. Min familie er en del af mig, og hvis jeg ikke sætter den først, kan jeg ikke fungere på arbejdet,« forklarer hun og tilføjer:

»Selvfølgelig skal man passe jobbet, så godt man kan og yde en helhjertet indsats. Firmaet skal mærke, at de kommer lige efter familien,« forklarer Helle Bugge, som yderligere har to yngre sønner, hvoraf den ene stadig bor hjemme.

Læs også: Ingeniørarbejdsmarkedet er – stadig – kønsopdelt

Hjemmebagt brød til morgenmødet

I fritiden synger Helle Bugge i det lokale kirkekor og løber flere halvmaraton om året – og så er der selvfølgelig hjemmebagt brød, når det er hendes tur til at have morgenbrød med.

Nomineringen fremhæver desuden Helle Bugges store faglige viden og hendes enorme engagement. Hun har suppleret sin uddannelse med en master i brandsikkerhed og har været initiativtager til flere faglige arrangementer, herunder en studietur til New York for at studere brandkrav til højhusbyggeri.

Herudover bliver hun fremhævet som ’en sand mester i at dele ud af sin viden’ og for ’at være en inspiration ikke kun for kvinder i ingeniørfaget, men for alle kvinder, der fra tid til anden føler sig udfordret af at få karriere, familieliv, sport og andre fritidsinteresser til at gå op i en højere enhed’.

Læs også: Kvinde, ingeniør – og 4.200 kroner mindre i løn hver måned

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>