Dansk EU-parlamentsmedlem vil have slettet falsk kønsskiftehistorie fra Google

Det socialdemokratiske medlem af Europaparlamentet Britta Thomsen har aldrig skiftet køn, men det påstod en journalist på et pressemøde, og nu hænger hun på historien i Google-søgninger. Nu vil hun forsøge at få det slettet, skriver DR.

Britta Thomsen har tidligere forsøgt at få slettet referencerne til den urigtige påstand ved at kontakte Google, men uden held. Nu håber hun, at den seneste dom over Google kan ændre hendes sag.

Læs også: Ny EU-dom tvinger Google til at fjerne uønskede søgeresultater

»I dag er det et almindeligt værktøj at google folk inden et interview eller foredrag, og derfor bliver jeg konstant konfronteret med historien, selvom jeg hellere vil tale om min politik. Det har fulgt mig siden, og det er lidt irriterende, fordi det er grebet ud af den blå luft. Derfor vil jeg, når valgkampen er slut, forsøge at få slettet historien fra Google,« siger Britta Thomsen til DR.

Læs også: Advokat om Google-dom: Du kan ikke få fjernet hvad som helst fra søgemaskine

Google blev tidligere på ugen pålagt at slette henvisninger til en forældet tvangsauktionssag, hvor en spansk mand altså fik medhold i, at Google skulle slette linket til en spansk avis.

Britta Thomsen er ét af de parlamentsmedlemmer, som arbejder for et nyt sæt EU-regler for persondatabeskyttelse, som skal træde i kraft i 2015.

Læs også: Kæmpebøder på vej mod datasjusk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>