Dansk sikkerhedsfirma: Efterspørgsel på krypteret mail 20-doblet efter NSA-afsløringer

Danske virksomheder har fået travlt med at sikre sig mod industrispionage. Sådan kan det i hvert fald se ud ifølge sikkerhedsfirmaet Comendo, som fra 2012 til 2013 har oplevet et enormt boom i efterspørgslen på e-maikryptering. Det oplyser firmaet ifølge en pressemeddelelse.

Ifølge Comendo var efterspørgslen 20 gange større i 2013 i forhold til 2012. Det var netop i 2013, at den tidligere it-specialist Edward Snowden lækkede en række dokumenter, som fik sat fokus på dét, sikkerhedsfolk havde vist i årevis, nemlig at flere landes efterretningstjenester systematisk overvågede ikke bare telefoner, men også e-mails.

Læs også: Center for Cybersikkerhed: Danmark er et potentielt strategisk mål

»Vi har leveret krypteringsløsninger i over ti år. De første fem-seks år var det salg til myndigheder og det offentlige. Derefter bredte efterspørgslen sig til eksempelvis advokater og forsikringsfirmaer. Senest har vi oplevet, hvordan behovet for kryptering har spredt sig til mere almindelige virksomheder, der nu opruster på sikkerheden,« udtaler produktchef Mikkel Løcke Winther ifølge pressemeddelelsen.

Han fremhæver blandt andet NSA-afsløringerne som katalysator. Flere sikkerhedseksperter har de seneste år påpeget truslen fra nationalstater, som bidrager til industrispionage, som en væsentlig trussel mod virksomheder også i Danmark.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>