Det koster en Surface Pro 3 – og dens nærmeste konkurrenter




Microsoft offentliggjorde tirsdag det nyeste medlem af Surface-familien. Og selv om mange nok havde forventet en mindre version af Surface-bærbaren, kom Redmond-giganten i stedet med en større Surface Pro 3.

Med en forbedret skærm, bedre processor og et tyndere chassis er den allerede blevet en darling for mange tech-journalister, som roser den til skyerne for de mange forbedringer.

Men på ét punkt bliver den kritiseret: Prisen. For den mindste model, en 64 gigabyte Surface med en i3 processor fra Intel, koster cirka 4.300 kroner i USA, og som altid skal prisen i Danmark et godt nøk opad.

Prisen på samme model i Danmark bliver nemlig godt 6.200 kroner, bekræfter Microsoft.

Disse priser er uden det næsten obligatoriske Typecover, som fungerer som et tastatur til den bærbare. Det har tidligere kostet cirka 1.200 kroner i Danmark, hvilket også er forventeligt ved den nye generation.

Det er godt og vel 7.300 kroner for en i3, 64 gigabyte computer, som – bevares – er et ingeniørmæssigt imponerende produkt, men man kan virkelig få meget computer for samme mængde penge, hvis man ikke har behov for en 9,1 millimeter computer, som kun vejer imponerende 800 gram.

Vi har dog valgt at sammenligne med den kommende Surface Pro 3 med i5 og 128 gigabyte harddisk, da en i3 med 64 gigabyte (før installationen af Windows 8) er et useriøst bud.

Det bliver 8.900 kroner med tastatur.

De andre Surface Pro 3-modeller kommer til at koste:

  • I3 64GB – 6.199 kroner
  • I5 128GB – 7.799 kroner
  • I5 256GB – 10.049 kroner
  • I7 256GB – 11.999 kroner
  • I7 512GB – 15.149 kroner



Lenovo Yoga Pro 2


For omkring 8.900 kroner kan du også købe:

Lenovo Yoga Pro 2
Lenovos Yoga Pro 2 er af tech-journalister verden over blevet kaldt en af de bedste Windows 8-maskiner på markedet. Med den roterende skærm kan den fungere både som en tablet og som en pc.

For næsten 9.000 kroner kan du få en 13,3 tommer Pro 2 med 256 gigabyte SSD-harddisk, 8 gigabyte ram, i5-kerne og en skærm med en opløsning på 3200 x 1800 pixel.

For nogle vil Yoga Pro 2′s mere traditionelle bærbardesign måske også være mere tillokkende end Surface Pro 3′s tabletdesign.



Asus Transformer Book


Asus Transformer Book Tx300
Asus kom i år med en hybrid-computer, hvor man kan tage skærmen af tastaturet. I princippet er det en tablet med en keyboard-dock, men kombineret er det en fuldt fungerende bærbar.

I tastaturet sidder der endda yderligere batteri og en harddisk med ekstra lagerplads, så vi nærmer os de 630 gigabyte.

Med en Full HD skærm, som er ganske acceptabel, og en i7 Intel processor af nyere årgang, koster den omkring de 7.600 kroner.

Skal du have en Surface Pro 3 med samme indmad, skal du betale 15.000 kroner.



Macbook Air 13 tommer


Macbook Air
Jo, den skal nævnes, for under pressefremvisningen af den nye Surface Pro 3 var Apples Macbook Air det konstante sammenligningspunkt, og Surface-ansvarlig hos Microsoft Panos Panay roste også Macbook Air.

Og selv om en Surface Pro 3 både er tyndere og lettere end en Macbook Air, kan du faktisk købe en Macbook Air med en i5 kerne, 128 gigabyte harddisk og retina-skærm for 6.999 kroner i Apples egen butik.

Selve Surface Pro 3 er billigere end en 11 tommer Air (den billigste Surface Pro 3 med i3 og 64 GB), men du kan ikke bruge en Surface optimalt, hvis du ikke samtidig smider godt 1.000 kroner til et tastatur.

Også en 13 tommer Macbook Air med 128 gigabyte harddisk er billigere. Den koster 7.800 kroner.



Samsung ATIV Book 9 Plus


Samsung ATIV Book 9 Plus
Samsung kom tidligere i år med deres 9 Serie, og ATIV Book 9 Plus er en af de tyndeste ultrabooks på markedet.

Den kommer med en i5-kerne, 128 gigabyte harddisk og har et mere traditionelt bærbar-design end Surface.

Selv om den ikke er lige så tynd som Surface Pro 3, er den nede på 1,3 centimeter i tykkelse, og 1,4 kilo, hvilket stadig er flot efter ultrabook-standarder.  

Samsungs ATIV Book 9 Plus står dog i øjeblikket til 9.800 kroner – altså lidt mere end Surface Pro 3.

Med alt dette er det ikke sagt, at en Surface Pro 3 ikke kan være pengene værd. De foregående Surface Pro-produkter har også været i den dyre ende, men har været nogle fantastiske produkter.

Computerworld kommer med en anmeldelse af Microsofts nye “bærbardræber”, når vi kommer nærmere august, hvor Surface Pro 3 vil ramme de danske butikker.

Læs også: Her er dommen over Microsofts nye tablet – Surface Pro 3

Læs også: Microsoft offentliggør ny og endnu tyndere Surface Pro



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>