DR klar med ny streamingtjeneste – se den her




Fra i dag kan danskerne få et smugkig på Danmarks Radio’s opdaterede streamingtjeneste DR TV.

DR TV erstatter websiden DR NU og giver befolkningen en mere brugervenlig og tidssvarende mulighed for at se DR’s indhold, når og hvor det passer dem. Det oplyser DR selv.

I dag forventer befolkningen at kunne se programmer fra DR, når og hvor det passer dem. Det bliver nu meget nemmere med DR TV, som er en opdatering af DR NU, der siden 2010 har givet befolkningen mulighed for at se store dele af DR’s programmer på nettet.

DR’s mediedirektør Gitte Rabøl glæder sig til at give danskerne et endnu bedre on demand-tilbud end i dag:

“Man har i flere år kunnet se en stor del af DR’s indhold via DR NU. Ud over navneskiftet gør vi det også nemmere at finde frem til indholdet med en app til mobiltelefon og tablet. App’en er klar i næste uge, men allerede nu lancerer vi en betaversion af det nye DR TV på dr.dk/tv, som afløser DR NU,” forklarer hun.

Tidligere har der fra flere sider været sat spørgsmålstegn ved, om danskerne skal have adgang til DR’s indhold via internettet. Blandt andet har flere kommercielle udbydere udtrykt bekymring for, om et opdateret streamingtilbud fra DR vil være en direkte konkurrent til det private marked.

“Vi skal følge med medieudviklingen og give befolkningen et tidssvarende og moderne public service-tilbud. Samtidig lever vi jo side om side med en lang række private aktører – og jeg er sikker på, der er plads til os alle. Det har været vigtigt for os at finde en løsning, der lever op til befolkningens helt naturlige forventninger og tilgodeser medieudviklingen uden at spænde ben for andre. Vi har lyttet til de forskellige bekymringer og kan forhåbentlig mane dem i jorden,” siger Gitte Rabøl til DR.dk.

Betaversionen af DR TV er tilgængelig via www.dr.dk/tv. Mandag den 2. juni går DR TV for alvor i luften. Samtidig udkommer DR TV som app til mobil (iOS, Android og WP), tablets (iOS, Android og WP) samt ikke mindst på smart-tv via HbbTV-standarden.

Læs også:

Test: Billigt tv i Netflixkvalitet kommer næsten i mål



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>