Facebook på vej ind på ultra-kontroversielt marked




Verdens største sociale medie, Facebook, er for alvor på vej ind i verdens største land, Kina.

For nylig har flere kilder tæt på Facebook fortalt, at det sociale medie er i gang med at åbne et salgskontor i det kinesiske hovedland – formentlig i Beijings Fortune Financial Center.

Dette salgskontor anses for at blive et strategisk vigtigt omdrejningspunkt for aktiviteterne i Kina. Landet har ellers været lukket land for Facebook siden 2009, da den kinesiske regering spærrede for adgangen til selskabets ellers yderst besøgte hjemmeside.

Om denne spærring bliver ophævet samtidig med fremstødet i Kina, er derimod mere tvivlsomt.

Det skriver Bloomberg.

Sælger reklamer til kinesere
I dag er ingen Facebook-medarbejdere til stede i Kinas hovedland, men de er dog tæt på.

For Facebook opererer allerede i sydkinesiske Hongkong, hvor der sælges reklamer til kinesiske firmaer, der ønsker at komme ud på verdensmarkedet.

Desuden har selskabet ud over sit reklamesalgskontor i Hongkong ifølge egne udsagn også ‘tusindvis’ af app-udviklere ansat i Kina.

Kreativ adgang til Facebook
De blå-hvide Facebook-side kan desuden godt tilgås i Hongkong i Sydkina, men i det kinesiske hovedland er det kun via VPN-tunneller og andre kreative tilgange, at de kinesiske borgere kan logge på verdens største sociale netværk med mere end en milliard brugere.

Blandt andet er Computerworld blevet tippet omkring visse restauranter i Shanghai, hvor det er muligt at logge på Facebook i noget nær hemmelighed.

Årsagerne til Facebook-blokeringen er ikke entydige.

Men på de overordnede linjer handler de blandt andet om den kinesiske regerings ønsker om kontrol af borgernes informationsdeling på sociale medier og en favorisering af Kinas egne sociale medier, som har hundredmillionvis af brugere.

Læs også: 
Galleri: Her er de millionsites du ikke kender

2 millioner kinesere ansat til at læse regeringskritiske blogs



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>