FCC revurderer planer om bredbåndsregler

Det uafhængige amerikanske teleagentur US Federal Communication Commission (FCC) revurderer nu sine planer om at ændre sin regulering af bredbånd, og vil nu ikke længere tolerere at internettrafikken bliver delt op i hurtige og langsomme “vejspor”. Det skriver The Wall Street Journal.

Det sker efter massivt pres fra både amerikanske borgere og en lang række amerikanske teknologivirksomheder, der blandt andre tæller Google, Facebook og Amazon. FCC har nemlig tidligere lagt op til, at bredbåndsudbydere må lave aftaler med virksomheder, der sikrer en bedre infrastruktur til virksomhedens internettrafik. På den måde vil en virksomhed kunne betale sig til særbehandling og en bedre forbindelse ud til kunderne.

Kritikere har peget på, at det vil føre til diskrimination af internettrafikken, hvor kun store virksomheder har råd til en ordentlig forbindelse ud til kunderne. Det vil blandt andet gøre det svært for opstartsvirksomheder at konkurrere på et etableret marked.

FCC mener dog stadig, det skal være muligt for virksomheder at betale for en bedre forbindelse, men nu lægger det amerikanske teleagentur op til, at det skal sikres at virksomheder, der ikke betaler, ikke får en kunstig dårligere behandling. Negativ særbehandling må altså ikke finde sted, ifølge FCC.

Det er dog tvivlsomt om kritikere vil stille sig tilfreds med den opblødning. For selvom en negativ særbehandling bliver forbudt, vil det unægteligt stadig sætte noget trafik over andet. Det strider mod principper om netneautralitet, hvor alt internettrafik er lige.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>