Find-my-iPhone gør hackere til gidseltagere

I en række indlæg på Apples supportforum er der skriverier om, hvordan iPhones og iPads er blevet hacket af en Oleg Pliss, som forlanger 100 dollars via PayPal for låse dem op. Det skriver Infoworld.com.

De fleste reporter kommer fra australiere, men også briter og canadiere oplever problemet.

Hackerne ser ud til at have benyttet “Find My iPhone”-funktionen for at låse telefonen eller iPaden. Det var meningen, at funktionen skulle have hjulpet folk med at finde deres stjålne telefoner, men nu ser det altså ud til, at funktionen i stedet giver et ret modsatrettet problem.

Tilbage til fabriksindstillingerne

Det er meningen, at brugere kan beslutte sig for, at låse telefonen med det samme, og samtidig vise en selvvalgt besked på skærmen af den. Funktionen gør det også muligt at logge ind på Apples iCloud, hvor man kan følge telefonen på et kort.

Folk kan også sagtens logge ind på iCloud og se, at deres telefon er låst, men de kan ikke selv låse den op igen, og her opstår problemet.

Nogle er kommet ud over problemet, ved at nulstille deres telefoner til fabriksindstillingerne.

Usikkerhed om adgangen

Der er i øjeblikket usikkerhed om, hvordan hackerne får adgang til enhederne, men en mulighed er, at de har fået adgang til databasen med brugernavne og adgangskoder til flere services inkluderende iCloud, og de oplysninger skulle gøre det muligt at låse enhederne, skriver infoworld.com.

De seneste oplysninger på forummet peger på, at Apple er gået i gang med at undersøge sagen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>