Fuld styring verden over: Gigantisk it-system kaster ISS ind i fremtiden




Henrik Trepka

- 50 år.

- CIO, Group Senior Vice President, ISS.

Uddannelse:
1999: EMBA, SIMI/CBS.

1988: Cand.merc, CBS.

Karriereforløb:
1987-1991: Konsulent, Accenture.

1991-1995: Finance- og planlægningschef Retail, Kuwait Petroleum Danmark.

1995-1997: Distriktchef, Retail, Kuwait Petroleum Danmark.

1997-2000: It-chef, Kuwait Petroleum Danmark.

2000-2005: It-advisor, Kuwait Petroleum International, London.

2005- : CIO, Head of Group IT, ISS World Services A/S.

- Ansvarlig for 20 it-ansatte i en enkelt it-afdeling i Søborg uden for København.

Budget:
Oplyses ikke.

Privat:
‘Lykkeligt gift.’ Har to børn på henholdsvis 9 og 11 år.


Interview: Blot 20 mand i it-afdelingen i en virksomhed med 534.000 ansatte verden over kan lyde til at være lidt i underkanten, men sådan forholder det sig egentlig ikke for Henrik Trepka, CIO i den globale rengørings- og servicegigant ISS.

ISS har nemlig outsourcet driften af alle selskabets it-funktioner til eksterne leverandører.

Al ISS’ koncern-email (til 40.000 ansatte) kører eksempelvis i Microsofts cloud med Office 365, mens en omsætning på 15 milliarder kroner håndteres i Dynamics NAV, ligesom selskabet er flittig bruger af blandt andet Lync.

Med i billedet med en meget lille it-afdeling hører, at langt størstedelen af ISS’ ansatte – mere end 95 procent – har funktioner, der ikke kræver den store it-understøttelse. De gør rent, arbejder i kantiner og receptioner og lignende.

Cloud-strategien betyder, at Henrik Trepka og hans 20 it-folk kan koncentrere sig om mere strategiske og forretnings-orienterede bedrifter.

“Det handler primært om omkostnings-effektivitet og fokus på forretningen. Vi tager os af leverandørstyring og af ansvaret, men vi vil ikke sidde og gøre det selv, når vi ved, at andre er bedre til det,” siger Henrik Trepka.

Han er blandt de fem nominerede til titlen som Årets CIO 2014 sammen med en lille håndfuld af Danmarks absolut skarpeste it-chefer, som du kan læse mere om her: Her er Danmarks fem bedste it-chefer.

“Og så tror vi på outsourcing i ISS. Det er jo det, som vi lever af, og vi tager gerne vores egen medicin. Og den holder altså stadig,” siger han.

Men på den anden side:

“NAV gør ikke på dén måde noget for ISS, når det handler om at differentiere selskabet i markedet. Dynamics NAV gør bare driften effektiv, så det ikke koster alverden at drive selskabet,” siger Henrik Trepka.

Her har selskabet tænkt videre.

It har nemlig i de senere år for alvor foldet sig ud som et væsentligt konkurrence-parameter for service-branchen i almindelighed og ISS i særdeleshed.

“It spiller en uhyre vigtig rolle i en virksomhed som ISS, og vi er i gang med en meget spændende transformation i forhold til it i hele servicebranchen, der i stigende omfang bliver globaliseret,” siger Henrik Trepka.

For Henrik Trepka er kodeordene for denne it-udvikling transparens, standardisering og ensartethed.


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>