Google har 163 milliarder kroner klar til opkøb i udlandet

En meget velnæret sparegris står klar hos Google, øremærket til opkøb af spændende firmaer uden for USA. Faktisk har Google tænkt sig at bruge mellem 109 og 163 milliarder kroner (20-30 milliarder dollars) på opkøb de kommende år.

Det afslører et dokument fra Google til USA’s Securities and Exchange Commission, der fører tilsyn med børsnoterede virksomheder. Dokumenterne er fra sidste år, men er netop blevet frigivet til offentliggørelse, skriver Infoworld.com.

Finten med at sætte penge til side for at købe udenlandske firmaer handler langt hen ad vejen om skatteregler, for ved ikke at sende indtjeningen fra udlandet til hovedkvarteret i USA, slipper Google for at betale skat af det. Omkring halvdelen af Googles omsætning var i 2012 uden for USA.

Hvor lang en periode, Google vil bruge de mange milliarder over, fremgår ikke. Men firmaet har ikke holdt sig tilbage de seneste år, hvor opkøbet af Motorolas mobildivision til 67 milliarder kroner i 2012 var det mest opsigtsvækkende. Siden er Motorola dog blevet solgt videre til Lenovo.

I januar 2014 købte Google firmaet Nest, som producerer intelligente røgalarmer og andre husholdningsapparater, for den nette sum 17,4 milliarder kroner. Et andet opkøb til op mod 27 milliarder kroner var også på vej, men blev droppet, oplyser Google i dokumenterne til myndighederne, uden at ville sætte navn på firmaet, der ikke blev købt.

I løbet af 2013 har Google gennemført 20 opkøb til i alt 7,6 milliarder kroner, hvor opkøbet af navigationstjenesten Waze fra Israel til 5,5 milliarder var det klart største.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>