Heartbleed: Mindre end 40 pct. har skiftet password

På trods af den alvorlige Heartbleed-sikkerhedsbritst har udløst alvorlige reaktioner og konsekvenser hos de it-professionelle, lader det til, at den gennemsnitlige internetbruger ikke lader sig skræmme så let.

For selvom over en halv million hjemmesider, og også nogle af de mest trafikkerede, er sikkerhedsudsat på grund af den omstridte OpenSSL-kode, er det kun 39 procent af amerikanerne, der har taget sig sine forholdsregler eller reageret på Heartbleed-fejlen ved eksmepelvis at skifte sit password.

Det skriver sitet mashable.com, der henviser til en undersøgelse lavet af Pew Research Center.

Læs også: Heartbleed-kaos: 95 procent af hjælpeværktøjerne er fejlramte

Ifølge studiet var det således kun 64 procent af en adspurgt gruppe på 1.501 personer, der havde hørt om Heartbleed. Dertil kom det, at undersøgelsen viste en usikkerhed i forhold til, hvor alvorlig internetbrugerne mener Heartbleed er.

Således mente kun en tredjedel, at deres personlige oplysninger var i fare for at blive udnyttet ved fejlen.

Dermed synes konklusionen at være, at der stadig skal advokeres mere for internetsikkerhed til den mindre it-kyndige borger, skriver mashable.com.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>