HP fyrer op mod 16.000 – ud over de planlagte 34.000

It-leverandøren HP kæmper fortsat med at finde et solidt fodfæste i en tid efter dotcom-krak, skyens indtog og et kraftigt forandret pc-marked. Nu forsøger direktør Meg Whitman at stramme spareskruen yderligere, skriver Bloomberg.

HP havde allerede i 2012 annonceret, at der ville blive fyret cirka 29.000 medarbejdere i løbet af de næste år. Det tal blev så sent som i december justeret til 34.000, og nu risikerer yderligere 16.000 at miste jobbet hos HP.

Økonomisk har HP oplevet dalende omsætning i de seneste 11 kvartaler, og selskabet har kæmpet med tidligere ledelsers fejltrin, som begyndte med overvågningsskandalen i 2006, hvis man ser bort fra den kraftige kritik fra visse aktionærer af købet af Compaq.

I 2010 måtte direktør Mark Hurd gå af efter en speget sag om sexchikane. Dernæst kom afløseren Leo Apotheker til at skabe kortvarig panik ved at erklære, at HP’s pc-forretning var sat til salg, netop som HP stadig var verdens største pc-producent.

I 2012 viste det sig, at ét af HP’s mange store opkøb for at skifte fra hovedsageligt at levere printere, pc’er og servere, havde været en katastrofal fejltagelse. Selskabet måtte afskrive hele 29 milliarder eller næsten hele købesummen for den britiske softwarevirksomhed Autonomy.

Læs også: HP taber 29 milliarder på regnskabsfusk i kæmpeopkøb

Fyringerne i HP skal ifølge Bloomberg give HP lidt økonomisk spillerum til flere opkøb og pynte på bundlinjen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>